Prada


Prada е италијанска луксузна модна куќа која во своето портфолио произведува облека, чевли и аксесоари.

Основана од страна на двајцата браќа Mario и Martino Prada со отворање на првата продавница во Милано во 1913 година, Prada денес се одликува со неповторливи колекции и незаменлив дизајн.

Очилата на Prada се одликуваат со посмел дизајн, чисти и фини линии, препознатлив облик, без присуство на скапоцени детали, а дел од колекциите се одликуваат со рачно поставени камења на фронтот и рачките, притоа давајќи им на очилата луксузен и особено елегантен стил.