Chopard


Chopard е швајцарски бренд заснован во 1860 година кој произведува луксузни часовници и накит и додатоци (сончеви и диоптриски очила, прибор за пишување, парфеми).

Најпознати женски колекции на Chopard се IMPERIALE, EXTRAVAGANZА, ICE CUBE и HAPPY DIAMONDS и машки колекции CLASSIC RACING и CLASSICS. Машките очила се наменети за софистицирани и елегантни мажи и се карактеризираат со елегантни и спортски мотиви вклопени во единствени модели. Женските очилата црпат инспирација од колекциите на накит и часовници и истите скапоцени детали се вметнати и во изработката на очилата.