Tom Ford


Креирана во 2005 година од страна на поранешниот креативен директор на Gucii, до денес, колекцијата на Tom Ford претставува незаменлив моден аксесоар. Произведен во Италија ос страна на Marcolin, со специфични геометриски форми поврзувајќи се со гламурот од 60 тите.

Силен спој на модерност и гламурозна привлечност е присутен во целата колекција за очила на Tom Ford. Присутен во светски познати рамки, очилата на Tom Ford најголем замав земаат со присуството во најпознатите филмски остварувања, започнувајќи со продолженијата на легендарниот филм James Bond.

Очилата на Tom Ford создаваат модерен и екстравагантен стил, а истовремено и класичен изглед со поставување на едноставни, но препознатливи симболи, како што е воспоставениот Т -знак на секоја рачка. Луксузни и впечатливи, очилата на Tom Ford се must-have за секоја личност која го одржува својот стил на високо ниво.